KAHRAMANMARAŞ ASRIN FELAKETİNİN 21’İNCİ GÜNÜNDE BÖLGEDE YAŞANAN GELİŞMELER NELER Mİ?

AFAD verilerine göre 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Depremler Kahramanmaraş merkezli Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ başta olmak üzere diğer pek çok ilde ciddi yıkıma neden oldu.  AFAD 4. Derece Alarma geçerken, Türkiye’de 12 Şbat Cuma akşamına kadar da Milli Ulusal Yas ilan edildi ve  Depremin ardından 11 kentte de OHAL ilan edildi. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken bu kez de Hatay merkezli 6,4 ve 5,8’lik iki deprem meydana geldi. 20 Şubat’ta meydana gelen depremlerde önceki sarsıntıda hasar gören binalar yıkıldı. Hasarlı evlerindeki eşyaları çıkarmak isteyen altı kişi yaşamını yitirdi.

İşte felaketin 21’inci gününde bölgede yaşanan gelişmeler:

00.04: Birleşmiş Milletler Dünya Gida Programı (WFP) İcra Direktörü David Beasley, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ı ziyaret ederek gördüklerini “kıyamet” olarak tanımladı.

AFAD’ın depremlerle ilgili 24 Şubat 2023 saat 22.38’de yaptığı açıklaması şöyle: 9 bin 136 artçı sarsıntı meydana geldi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da 44 bin 218 kişi hayatını kaybetti. Bölgeden tahliye edilenlerin sayısı 528 bin 146’ya ulaştı

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir