Yeni asgari ücretin artmasıyla birlikte işsizlik ödeneği de arttı. İşten ayrılan veya işten çıkarılan vatandaşların, yeni bir işe girene kadar belirli b Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin 3 TL, en yükseği ise 8 bin 6 TL şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisi uygulanacakir süre temel ihtiyaçlarını karşılaması için verilen işsizlik maaşı 2023 yılından itibaren hesaplara zamlı olarak yatırılacak.
İşsizlik ödeneği en geç bir ay içinde hesaplara yatarken, malullük, dul aylığı alanların işsizlik maaşı kesintiye uğramıyor. Hastalık halinde başvuruda 30 günü aranmazken, ödenek için işten çıkış kodu önemli rol oynuyor.
İşçi ve işvereni korumak için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinde temmuz-aralık döneminde 9 bin706 TL olan tavan da 15 bin TL’ye çıktı.
İŞKUR, GSS primini ödeme dışında yeni bir iş bulma, aktif işgücü hizmetleri doğrultusunda kurs, programlar düdüzenliyor. Bunları geçenlere bulunan işlerde çalışanlara; İşsizlik ödeneği, en az dört ay (120 gün) çalışan bir işçi için işsiz kalması ve gerekli koşulları taşıması halinde alt sınırı asgari ücretin yüzde 40’ı, üst sınırı ise yüzde 80’i olarak hesaplanıyor
Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin TL, en yükseği ise 8 bin TL şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisi uygulanacak.