AVRUPA’DA TÜRKÇE EĞİTİMİN ADRESİ İZMİRLİ SEVMEDYA

Kuzey Makedonya’nın Gostivar kentinde bulunan Uluslararası Vizyon Üniversitesi Türkiye’de SevMedya grubuna temsilcilik verdi.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca, “Avrupa ve Balkan coğrafyasının yapısını esas alarak, sürdürebilir kalkınma, gelişme ve var olma vasfı eğitimden geçmektedir. Genelde Avrupa ve Balkanlar, yerelde ise Makedonya’da yaşayan tüm azınlıkların de yer aldığı sorunlardan ve sıkıntıların en başında, yükseköğrenimde eğitim sorunu yer almaktadır. Buna istinaden, kurulan Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile eğitim alanında mevcut olan eksiklerin giderilip, eğitimli kadroların ve akademisyenlerin ilgili Balkan ülke sistemlerine dahil olmasıyla birlikte, entegrasyon sağlanacak, toplumsal dinamikler tekrardan körüklenip, Balkanlarda azınlık unsurunun ülke ve bölgede yapıcı varlığını devam ettirmek, asıl gayemizdir. Vizyon Üniversitesi olarak temel önceliğimiz öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması ve hayata daha iyi hazırlanmasıdır..” Dedi.

SevMedya Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan Sevinç konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nde  İktisat Fakültesi, Bilişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere altı fakülte yanı sıra Balkan Araştırmaları Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere iki de enstitü mevcut. Üniversitenin diplomaları dünyanın her yerinde akreditedir. Üniversite 80’in üzerinde Uluslararası İşbirliği Anlaşması imzalamıştır. ACEU- Orta ve Doğu Avrupa Üniversiteleri Birliği’nin ve BUA-Balkan Üniversiteler Birliği’nin üyesidir. Bize de İzmir’de Türkiye temsilciliği verildi. Elimizden gelen yardımları yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir