FRANSA ULUSAL BAYRAMI İZMİR’DE KUTLANDI

İzmir’de, Fransa Büyükelçisi Hervé Magro, eşi Maria Magro ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ev sahipliğindeki resepsiyonla “Fransa Ulusal Bayramı” kutlandı. Büyükelçi Magro, İzmir’deki Fransız hizmet birimlerinin kültürel ve ekonomik seferberlik başlattığını söyledi. 
 
Fransa İzmir Konsolosluğu’ndaki resepsiyona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de görevli konsolosluk erkanı, yabancı misyon şefleri, diplomat, askeri yetkililer, akademisyenler ile iş dünyasının önde gelen isimleri ve İzmir’de yaşayan Fransızlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
 
UKRAYNA’NIN YANINDAYIZ
İstiklal Marşı ve Fransa Ulusal Marşının okunmasının ardından Büyükelçi Hervé Magro, konuklara Türkçe ve Fransızca hitap etti.  Bu yıl Fransa Ulusal Bayramı’nı “buruk” kutladıklarına dikkat çeken Magro “Geçtiğimiz 24 Şubat tarihinden bu yana ortalığı kasıp kavuran Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa toprakları üzerinde ortaklaşa inşa edilen barışı akamete uğrattı. Tek sorumlusu Rusya olan bu anlaşmazlık tüm dünyayı etkiledi. Savaşın Avrupa’ya geri dönüşü ile tarihi bir imtihanla karşı karşıya kalan Ukrayna halkı, Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya aday ülke statüsü vermesinden de anlaşıldığı gibi, paylaştığımız değerleri ve ilkeleri savunmak için bugün cansiperane savaşıyor. Bizler, kararlı bir şekilde yanlarında durmayı sürdüreceğiz” dedi.
 
TÜRKİYE’NİN ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ
Türkiye ve Fransa’nın bu açıdan aynı hedefleri paylaştığını söyleyen Magro, küresel ölçekte gıda güvenliği açısından hayati önem taşıyan, tahılların Ukrayna limanlarından çıkışının engellenmesi sorununa çözüm bulmak için Türkiye’nin çabalarını özellikle desteklediklerini belirtti.
 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir